Zo komt u te weten of uw iPhone-batterij aan vervanging toe is

53

Nu Apple heeft toegegeven iPhones met oudere batterijen trager te maken, wil u natuurlijk weten hoe het met de batterij van uw toestel is gesteld.

Apple maakt iPhones met een batterij waar sleet op zit natuurlijk niet zomaar trager. Het is om te voorkomen dat de smartphone uitvalt wanneer die onder hoge belasting komt. Maar het verhaal kwam natuurlijk wel erg ongelukkig over, met een storm aan kritiek tot gevolg. Intussen liet Apple al weten dat mensen met oudere toestellen hun batterij kunnen laten vervangen voor 25 euro in de plaats van de gebruikelijke 75. Maar hoe weet u nu of uw toestel wel een nieuwe nodig heeft?

Apple liet al weten dat het bij een van de volgende iOS-updates mogelijk zal zijn de gezondheid van de batterij te testen in het menu, maar dat kan momenteel nog niet. Er zijn wel andere manieren.


Controleer met een app of uw iPhone langzamer presteert dan toen hij nieuw was. Dat kan bijvoorbeeld met CPU DasherX. Deze kost een dikke euro. Voor hetzelfde bedrag heeft u ook de Geekbench stresstest.

Bent u op zoek naar een gratis oplossing? Dan is er Lirum Lite. De app geeft de oorspronkelijke en huidige maximumsnelheid van uw processor weer. Het is echter niet zo betrouwbaar als bovenstaande betalende app’s.

Tot slot is er ook nog coconutBattery voor Mac. Download de app op uw computer en sluit de iPhone aan. U ziet onder andere hoe oud de batterij van uw toestel is, hoe vaak ze reeds werd opgeladen en hoe gezond ze nog is. Wanneer de batterijcapaciteit lager is dan tachtig procent, dan doet u er niet slecht aan ze te laten vervangen. 

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur