Zo kunt u de nieuwe BMW M5 dit jaar al rijden!

516

BMW trok vorige week het doek van de nieuwe M5, die pas vanaf volgend jaar leverbaar zal zijn. Maar er is goed nieuws voor mensen die zo lang niet meer willen wachten: de gloednieuwe supersedan wordt ook een van de hoofdrolspelers in Need for Speed: Payback.

In 1984 stelde BMW de allereerste M5 voor. Inmiddels zitten we aan de vijfde generatie: de F90. Een speciaaltje, want het is de allereerste M5 met vierwielaandrijving. Voor puristen hoeft dat niet per se een reden te zijn om op hun paard te springen. De auto heeft, naast de rijmodi Comfort, Sport en Sport Plus ook nog eens de opties 4WD, 4WD Sport en 2WD. Wie dwars door de bocht wil, kan dat dus nog steeds.

De cijfers van het nieuwe vijf-beest spreken tot de verbeelding. 4,4-liter V8, 600pk, 750Nm. 0 – 100 duurt 3,4 seconden, 0 – 200 neemt 11 seconden in beslag. De begrenzer hakt erin op 250 km/u, met het M Drivers Package pas bij 305 km/u. Het verbruik blijft – theoretisch althans – met 10,5 l/ 100 km redelijk binnen de perken.

Vooraleer u een sprintje trekt naar de dichtstbijzijnde dealer nog even dit. Bestellen kan pas vanaf volgende maand. De eerste exemplaren worden dan in het voorjaar van 2018 geleverd.

Geen zin om zo lang te wachten? Samen met gamesfabrikant Electronic Arts, onthulde BMW de nieuwe M5 op GamesCom in Keulen. Wie er keihard mee door de straten van Fortune Valley wil scheuren, kan dit dus nog dit najaar.

 

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur