Zo zien de kindsterren uit ‘The Chronicles Of Narnia’ er vandaag uit (foto’s)

419

In 1950 bracht schrijver C.S. Lewis het boek (The Lion, The Witch and The Wardrobe’ uit, de eerste uit een serie van zeven boeken uit ‘The Chronicles Of Narnia’. Daarmee schiep hij een wondere wereld die zowel jong als oud wist te bekoren en te betoveren. 

Een verfilming kon niet uitblijven: dat was in 2005 . Het werd – in tegenstelling tot de sequels – een megahit voor Disney. Narnia leek eerst een soort Lord of the Rings te worden, met veel strijd tegen trollen en andere vreemde wezens, maar het werd een spannende en meeslepende familiefilm.

De wereld van Narnia naar het witte doek vertalen was echter een huzarenstukje. In plaats van gedetailleerde beschrijvingen van locaties te geven, liet Lewis in zijn boeken veel over aan de fantasie van de lezer, en die verschilt vaak per persoon. Dus er werd enorm veel budget besteed aan kostuums, de sets, de computereffecten en alle andere zaken die aan het uiterlijk van de film zouden bijdragen. En dat is goed te zien. De CGI vloeit naadloos over in poppen en acteurs (zoals bij de faun) en de interactie tussen geanimeerde figuren en de acteurs is excellent. De landschappen zijn prachtig om te zien. Vooral het winterlandschap is een lust voor het oog. 

Maar met effecten en prachtige landschappen alleen maak je nog geen goede film. Gelukkig kon Disney rekenen op een cast van getalenteerde kindsterretjes door wiens ogen en emoties de kijker deze magische wereld wisten te omvatten.

Dat is ondertussen bijna 14 jaar geleden. Hoe zou het vandaag nog zijn met Lucy, Edmund, Peter en Susan? Blijkt dat ze het vertolken van adellijke personages precies niet kunnen loslaten.

Anna Popplewell – Susan Pevensie

Anna was 16 tijdens de opnames en speelde de oudste zus. Niettemin was ze al een oude rot in het vak met zeven jaar acteerervaring achter de rug.  Nadat de filmreeks werd begraven, ging ze studeren aan de Oxford University. Maar eens afgestudeerd kon ze de acteerkriebels niet negeren.

En maar goed, want zo heeft ze al een aardig palmares weten te verwerven. Ze speelde de rol van Lady Lola in de populaire Reign. De serie vertelt een alternatieve versie van het leven van Mary Stuart, de koningin van Schotland. De serie werd helaas na vier seizoenen gecanceld. 

Skandar Keynes – Edmund Pevensie

Skandar Keynes heeft niet meer geacteerd sinds 2010, na het laatste deel van NarniaThe Voyage of the Dawn Treader was niet echt een hoogvlieger aan de kassa en dus werd de reeks stopgezet. Op zijn negentiende schreef hij zich in aan de University of Cambridge, waar hij Arabisch studeerde en zich ging verdiepen in midden-oosterse geschiedenis. Met succes zo blijkt, want hij werd tijdens de diploma-uitreiking uitgeroepen tot meest beloftevolle student van het jaar.

William Moseley – Peter Pevensie

Hij was de koning van Narnia en nu is hij de koning van de Amerikaanse televisiezender E! ( Entertainment Television). Zo duikt hij regelmatig op in door hen geproduceerde films zoals RunThe Silent Mountain, and Margarita, With A Straw. Maar momenteel heeft hij een grote rol te pakken in de serie The Royals. De serie gaat over een fictieve versie van de Britse koninklijke familie. Mosely speelt de rol van – hoe kan het ook anders – de toekomstige koning.

Georgie Henley – Lucy Pevensie

Schattige Lucy was destijds maar tien jaar oud. Nu is het acteren haar nog steeds niet vergaan. Weliswaar in een deel goedkope tv-films maar toch. Tijdens haar studies in de University of Cambridge kon ze ook niet laten om theaterwerk te doen in bekende stukken als Play it Again SamThe PenelopiadThe Trojan Women en A Clockwork Orange.  Volgend jaar mag ze opdraven in een mini-serie over Catharina van Aragon, de koningin van Engeland van 1509 tot 1534.

Lees ook:

Hoe ziet de cast uit de populaire tv-serie Flodder er vandaag uit? 

Zo ziet de cast uit ‘7th Heaven’ er vandaag uit.

Zo ziet de cast uit ‘The Nanny’ er vandaag uit.

Herkent u de volledige cast uit Vikings in het echt?

REACTIES