Zwaait allah weldra de plak in Europa?

1.190

Volgens sommigen zou dat zomaar eens kunnen, namelijk.

Dalai Lama, één van de meest bekende spirituele leiders ter wereld, blaast volgende week 84 kaarsjes uit. Da’s een taart vol bougie’s natuurlijk, en omwille van die aangelegenheid gaf hij zopas een interview aan BBC.

Daarin vertelde hij over Tibetanen in India, maar hij weet ook wat er zoal speelt in de rest van de wereld. Ook over Europa en de toestroom vluchtelingen had hij zo zijn mening.

“Het is Europa’s plicht om die vluchtelingen te helpen”, zo klonk het. “Europa zou die vluchtelingen moeten opleiden en trainen, met het doel om ze met bepaalde vaardigheden terug te sturen. Ontvang ze, help ze, en stuur ze terug om hun eigen land weer te ontwikkelen. Ik denk dat Europa aan de Europeanen toebehoort. Dat er een beperkt aantal in Europa blijft is oké, maar anders zal Europa uiteindelijk een moslimland worden.”

Heeft Dalai Lama gelijk? Wij weten het niet. Niet dat wij in toekomstvoorspellers geloven, maar voor de lol halen we er twee bekende bij – en zelfs die zijn het niet met elkaar eens.

Nostradamus was een Franse apotheker die in 1503 werd geboren. Volgens zijn aanhangers voorspelde hij onder andere beide wereldoorlogen, de komst van Hitler, die van Napoleon, het communisme en terrorisme in Europa. Voor de toekomst zou hij de invasie van ‘Perzië’ in Europa voorspellen – al is die volgens sommigen van die aanhangers al bezig – die pogen Europa in te palmen. Europa zou uiteindelijk zegevieren dankzij een persoon met de naam Chiren, en zou er vervolgens langdurig vrede heersen.

Een andere bekende ‘zienster’ is Baba Vanga. Zij stierf in 1996 op 85-jarige leeftijd en zou ook heel wat voorspellingen gedaan hebben die inmiddels zijn uitgekomen. Halfweg de jaren vijftig voorspelde ze de tsunami die in 2014 heel wat levens kostte. In 1989 voorspelde ze dat er in 2001 een aanslag op de Twin Towers in New York zou plaatsvinden. Ze voorspelde ook dat er in 2016 een ‘invasie van moslimextremisten in Europa’ zou beginnen. Volgens haar zouden ze in 2043 uiteindelijk zegevieren en zou Europa een kalifaat zijn, met Rome als hoofdstad.

Wie er gelijk krijgt? We zullen het over een goede twintig jaar weten. Wat wel nog straf is: beiden voorspelden dat de aarde in het jaar 3797 helemaal naar de verdoemenis zal zijn. Wat volgens hen niet per se een ramp hoeft te betekenen: de mensheid zal tegen dan al lang een andere planeet gevonden hebben waar het goed vertoeven is.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur